Italia kiristää EU:ta ja Sanna käveli Suomen perustuslain yli

Tämä jakso neuvottelijaa pitäisi jokaisen katsoa ihan sivistyksen kannalta. Miettinen käy Malisen kanssa läpi EU pelastuspaketin (tulosiirtorahaston) ja EU:n liitovaltion (tulonsiirtolaitoksen) tilannetta.

Muutamia huomioita podcastistä:

– Kyse ei ole siitä, etteikö Italia saisi lainaa markkinoilta tai EVM:stä. EVM:n laina on ehdollinen, siksi Italia ei halua sitä (pakko tehdä talousuudistuksia).
– Paketissa ei ole kyse taloushädästä tai koronasta vaan tulonsiirroista.
– Kyse on siitä pelosta, että Italia lähtee eurosta, joten Italiaa pitää lahjoa pysymään eurossa ja EU:ssa.
– Rikotaan EU:n omia perussopimuksia artiklaa 310 ja 125. Pelastusrahasto on vain Troijan hevonen liittovaltioon.
– Emme voi kotrolloida mihin raha menee, koska se menee valtioiden budjetteihin, jolloin maa voi käyttää budjetista vapautuvia muita rahoja mihin haluaa.

– Italiassa EU vastaisuus nousussa ja tällä paketilla Italia toisaalla myös kiristää rahaa EU:lta. Jos kiristäjälle annetaan periksi, jatkaa se kiristämistä.
– Italian pankkien pääomitustarve 300-400 mrd e. Italian takaisinmaksut olemassa olevasta velasta on seuraavan 12 kk aikana 320 mrd e.
– Ranskan pankeilla saatavia Italiasta noin 360 mrd e ja Saksan pankeilla noin 160 mrd e.
– Kreikkaan menneistä tukirahoista vain 10% jäi Kreikkaan.

– EKP ei ole sidottu enää pääoma-avaimen käyttöön, joka takasi esim Suomelle 1,8% BKT ostot. Myöskään tulojaot eivät välttämättä jatkossa noudata BKT mittaria, vaan voimapolitiikka.
– Saksan perustuslakituomioistuin on linjannut, että kansallinen perustuslaki ohittaa EU sopimukset, sekä että EU:n tuomioistuin on tulkinnut väärin sopimuksia.
– EU:n ja maailman sopimukset on sopimuksia, ne eivät ylitä kansallisia lakeja. Tosin tässä käytetään poliittista harkintaa oman ideologian mukaan.
– Paketin rahanjakoperusteet eivät liity koronaan. 70% paketin rahojen kriteereistä tulee ajalta ennen koronaa. Vesa Vihriälä on todennut, että näyttää siltä, että ensin komission on päättänyt kenelle ja paljonko rahaa annetaan ja sen jälkeen vasta keksitty kriteerit.

– EU muuttuu perustavanlaatuisesti. Presidentti Macron Ranskasta juhli ja sanoi julkisesti, että nyt saimme aikaan tulonsiirtounionin.

– Jos vain runnotaan tämä paketti ja EU liittovaltio läpi, niin jossakin vaiheessa menee kansalaisilla ”kuppi nurin”.
– EU on valtioiden liitto, ei liittovaltio. Jos mennään liittovaltioon pitää siitä kysyä kansalta. Tämä on kriittinen hetki Euroopan historiassa.
– Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku.
– Kukaan hallituksessa ei tunnu kuuntelevan, onko siellä joku Napoleon kompleksi, kun ei tarvitse välittää mistään ja tehdään mitä itse huvittaa.

– Vain perustuslakivaliokunta pyrkii suojelemaan Suomen perustulakia. Valiokunnan kanta on, että paketti rikkoo Suomen lakia ja EU sopimuksia. Pääministeri käveli sen yli. Perustuslaki on kansalaisen turva.

– Talouskasvu vaatii hyviä instituutioita. Instituutioiden pitää toimia korruptoitumattomasti.
– On iso vaara, että luomme systeemin, joka ei aja suomalaisten parasta, eikä meillä ole takaporttia äänestää sitä vastaan.

– Jos tähän mennään, meistä tulee EU:n budjetin takaajia ja olemme naimisissa pelastuspaketin maksujen kanssa seuraavia useita vuosikymmeniä. Ainoa keino sen jälkeen lähteä on erota EU:sta ja joutua maksukyvyttömäksi.

– Miettinen ja Malinen ei kritisoi niinkään EU:ta, vaan vastustetaan lisävelkaa ja vastuita, sekä EUn korruptoitumista tulonsiirtolaitokseksi. Samalla korruptoidaan EU:n omat perusperiaatteet. Kaikki tämä tehdään tietoisesti, kansalle valehdellaan ja jopa peruuttamattomasti.

– Tästä paketista on syytä keskustella kunnolla ja kaataa koko paketti!