EU sosialistien informaatiovaikuttamista

Julkaistu 12.5.2021 Usi Suomi Puheenvuoro

Tänään piti äänestään eduskunnassa EU:n 750 miljardin euron elvytyspaketista. Tosin äänestys viimeisemmän tiedon valossa siirtyy. Äänestyksessä tulemme näkemään kuka on EU liittovaltion ja globalismin kannattaja sekä kuka edes yrittää ajatella Suomen ja suomalaisten huolia.

Mikä elvytyspaketin merkitys on kuntalaisille tai kuntataloudelle? Sitoudumme velalla ja erinäköisillä vakuusmekanismeilla vuosikymmeniksi EU:n päätöksentekoon ja taloudellisiin riskeihin. Paketti rikkoo EU:n omia sääntöjä ja näin luo etelä-Euroopan maille moraalikatoa taloudenhoidossa. Tämä paketti ei ole ainutkertainen, eikä edes ensimmäinen ja näitä tulee lisää. Keski-Euroopassa ja Euroopan keskuspankissa on jo vaadittu tulonsiirtopaketteja jatkuvaksi järjestelmäksi. Viimeisimpänä elvytyspakettien jatkuvuudesta lausui Euroopan komission johtava varapuheenjohtaja Valdis Dombrovskis, sekä talouskomisaari Paolo Gentilonin, tosin seuraavana päivänä Dombrovskis twiittasi suomen kielellä paketin ainutkertaisuudesta… Mitä tämä kertoo moraalista, vaikuttimista tai informaatiovaikuttamisesta?

Tämä on päänavaus jo suunnitelluille EU veroille. Verot joko tulevat kaiken nykyisen päälle tai osa kunnallisesta ja valtion/maakuntien verotuksesta siirretään EU:n suuntaan. Tämä tarkoittaa vähemmän verotuloja valtiolle ja kuntiin. Se tulee väistämättä heikentää palveluja ja kasvattaa työtätekevien verotaakkaa. Elintasomme tulee laskemaan ja velka lisääntymään. Se jolla on verotusoikeus ja raha, on myös päätöksenteon mandaatti. Päätöksenteko tulee karkaamaan yhä kauemmaksi.

EU:n ja Suomen suhde on sama kuin pakkokuntaliitoksissa. Raha ja päätöksenteko siirtyy reunakuntien reunoilta kohti hallinnollista keskusta. Reuna-alueet näivettyvät. Nyt se siirtyy yhä enemmän keski-Eurooppaan. Tosiasiat puhuvat puolestaan ja kysymys kuuluukin, miksi poliitikko tai puolue haluaa äänestää elpymispaketin puolesta, mikä on se motivoiva tekijä?