Sukupuoli ei ole ilmoitusasia

Julkaistu KS 23.1.2023

Vihrevasemmistolaisen hallituksen esityksestä uudeksi sukupuolilaiksi on lähtenyt lapasesta. Alkuperäisessä esityksessä muun muassa kuka tahansa voisi vaihtaa sukupuolta muutaman kuukauden välein omalla ilmoituksella. Kokoomuksessa oltiin iloisia, että he saivat neuvoteltua ja muutettua lakiesitystä valiokunnassa niin, että sukupuolen muuttamisen oikeus rajataan ajallisesti vuoden välein. Tilanne on täysin absurdi ja sotii biologiaa, sekä oikeustajua vastaan, puhumattakaan maalaisjärjestä. Sukupuoli ei ole subjektiivinen tuntemus vaan biologinen fakta, joka perustuu XX ja XY kromosomeihin. Sen hyvin pienen määrän ihmisten osalta, jossa luonto on tehnyt poikkeuksen, ratkaisee asian tutkimukset ja lääketiede.

Lakiesitys on täyttä sekoilua ja huonosti harkittu, jossa mahdollistetaan lukuisat väärinkäytökset. Mitä se mahdollistaakaan urheilussa, jossa XY kromosomin omaava fyysisesti vahvempi uros muuttaa ilmoituksella sukupuolensa naiseksi? Onko biologisilla naisilla enää menestymisen mahdollisuuksia. Tai miten teinitytöt kokevat asian yleisessä pukuhuoneessa, kun sukupuolensa miehestä naiseksi vaihtanut mies on yhtä aikaa suihkussa tai saunassa, loppuuko harrastus? Miten käy kutsuntojen tai tuomion saaneen vangin kohdalla, vapautetaanko kutsunnoista tai laitetaanko mies naisten osastolle? Näitä esimerkkejä on jo maailmalla.

On kestämätöntä, että oikeus muutoksiin olisi myös alaikäisillä ja miten tällainen typeryys sekoittaakaan kasvavien nuorten päät, jos opetamme jotakin muuta kuin mitä biologia on.  Tuntemus ei voi olla lainsäädännön perusta. Lakien tulee olla johdonmukaisia, virheettömiä, täsmällisiä ja yksitulkintaisia, sitä tämä laki ei todellakaan ole. Miten meidän lainsäädäntövaltaa käyttävät kansanedustajat ovatkaan nykyisessä eduskunnassa näin sekaisin ja irtautuneet todellisuudesta?