Hallitus, ”alaikäiset” ja houkat

Julkaistus 12.2.2020 Uusi Suomi Puheenvuoro

Samalla kun keskustelemme eduskunnan kevätkauden aloituksesta ja puheista eduskunnassa on jo seuraava kohu noussut sisäministeri Ohisalon kannasta ottaa Suomeen Kreikan pakolaisleireiltä ”alaikäisiä” lapsia… Tässäkin on monta avointa kysymystä mm. kuinka ”alaikäisiä” lapset oikeasti ovat, miten pienet lapset ovat yksin leirille päässeet ja ketä/kuinka paljon tuleekaan perässä jos ”lapsia” tänne otetaan?

Palaan tiistaiseen hallituspuolueiden kaksinaismoralistisiin puheisiin hallitusohjelman puolustelemisesta ja siihen hehkutukseen miten hienoja toimenpiteitä hallitus on saanut aikaan. Päätöksiä on tehty ja rahaa jaettu, vastuullisuudesta ja sitoutumisesta kovasti puhuttu, mutta rahat toimenpiteiden toteuttamiseen ja vakaan valtiontalouden rakenne puuttuu! Hyvänä asiana oli, että Jyväskylän vesilaitoksen yksityistämisjupakassa hallituskin oli vahvasti sitä mieltä, ettei vesilaitoksia tule myydä. Kysymys tosin on miten kunnat ja kaupungit saavat rahoitusvajeensa korjattua.

Lainaus Solidiumin sivuilta:
”Solidium Oy on myynyt tänään 12.2.2020 nopeutetussa tarjousmenettelyssä suomalaisille ja kansainvälisille instituutiosijoittajille 11 miljoonaa Sampo Oyj:n A-osaketta, eli noin 2,0 prosenttia Sammon ulkona olevista osakkeista (”Osakemyynti”). Noin 458 miljoonan euron myyntitulot käytetään pääasiassa pankkilainojen takaisinmaksuun ja yleisiin rahoitustarpeisiin.”

Pieni uutinen valtionyhtiö Solidiumilta. Solidium myi 5,5% omaisuudestaan. Huolestuttavaa on, että saatu pääoma ei kohdistu investointeihin, vaan yleisiin rahoitustarpeisiin. Avoin kysymys Suomen valtioneuvostolle ja Solidiumille, mitä tällä tarkoitatte?

Kuinka kauan kansalaiset antavat tämän liberaalinvihervasemmistolaisen kaksinaismoralismin kukkia. Toisaalla ollaan sitä mieltä että kuntien/kaupunkien ei pidä myydä omaisuutta, mutta mitä tehdään itse! Ilmeisesti tässäkin toteutetaan kaksinaismoralistista periaatetta ”älä teen niin kuin minä teen, vaan tee niin kuin minä sanon”. Kuinka kauan meidän yhteistä omaisuutta voidaan myydä, ilman investointeja. Kuinka kauan se omaisuus riittää jos sitä aina myydään kattaakseen valtion tuhlailevia kuluja, lisääntyviä avustajamääriä ja vastikkeettoman rahan jakamista maailmalle. Mitä jää jäljelle meidän tulevaisuuden sukupolville, meidän lapsillemme?

Kuten maan tapa on jo kauan ollut, vasemmisto lupaa ja laittaa rahaa palamaan, lahjoo meitä omilla rahoillamme, vaikkei tuloista ole tietoakaan. Seuraavat hallitukset sitten joutuvatkin tekemään kovia päätöksiä, kurittamaan ja käyttämään keppiä yrittäessään korjata valtion talousvajetta. Tämäkö on sitä vastuullisuutta?