Lukijalta: Miksi kukaan tekisi töitä tai uudistaisi yhteiskunnan rakenteita, jos velkaa saa ja sitä ei tarvitse maksaa takaisin?

Julkaistu 16.7.2020 Kouvolan Sanomat mielipide

Olemme kummallisessa ajassa, kun presidentinkin suutakin yritetään tukkia. Jos joku yrittää kokemuksen äänellä varoittaa keskenkasvuisia edessä olevista vaaroista, tätä pidetään patriarkalisena ja konservatiivisena läksytyksenä. Mihin on hävinnyt kokemuksen ja elämänviisauden kunnioittaminen?

Tiistain Kultaranta-haastattelussa presidentti Niinistö viittasi velkaan ja elvytyspaketteihin, eikä silminnähden ollut ollenkaan tyytyväinen nykyisen hallituksen linjaan. Tosiasia on, että nämä ”pelastuspaketin” rahat valuvat muutamien taskuun ja köyhdyttävät kansallisvaltioita, sekä kansalaisia. Tämä tulee vaikuttamaan työn arvoon ja ostovoimaan.

Niinistönkin sanomana eräs suuri uhka on moraalirappio työn tekemistä ja yhteiskunnan rakentamista kohtaan. Miksi kukaan tekisi töitä tai uudistaisi yhteiskunnan rakenteita, jos velkaa saa ja sitä ei tarvitse maksaa takaisin? Tämä koskee niin oman maamme kansalaisia kuin yhteiskuntaa, mutta myös ”pelastuspaketin” osalta ilmaisen rahan jakamista Etelä-Euroopan maille, eritoten Italialle.

Kyse ei ole Italian pelastamisesta vaan lahjomisesta meidän rahoillamme. Tarkoitus on pitää Italia eurossa ja samalla pelastaa Ranskan ja Saksan pankkeja.

Tällä ”pelastuspaketilla” meitä ollaan viemässä kohti EU:n liittovaltiota ja samalla mahdollistetaan EU:n verotusoikeus. Haluammeko ihan oikeasti sitä?

Joni Mörk