Lukijalta: Toivottavasti RR-terminaalihanketta valvovat elimet ovat tarkkana, ettei se jo syntyessään ole terminaalivaiheessa

Julkaistu 10.12.2019 Kouvolan Sanomat mielipide

Toivottavasti emme ole RR-terminaalin osalta otsikon mainitsemassa vaiheessa. Se, että kaupunki pyrkii investoimaan ja tekemään itselleen kassavirtaa, on äärimmäisen tärkeä asia. Tämä varsinkin tulevaisuudessa, jolloin kustannukset kasvavat ja valtion tuet suhteellisesti pienenevät. Kassavirralla tarkoitan uusien yritysten tuomaa verotuloa ja suorien investointien tuottamaa tuloa kaupungin kassaan.

Se taas, paljonko kaupungin eri investoinnit ovat vuosien varrella tuottaneet ja mikä on Kinnon aikaansaama kassavirta, tulisi näkyä kirkuvin iloisin kirjaimin medioissa. Kaupunkilaisten pitäisi nähdä, kuinka hyvin hankkeet ovat kaupungin kassaa rahaa tuoneet.

Kaupungin taloudellinen tila sekä ovella kolkuttava taantuman uhka huomioiden olisi syytä tarkkaan harkita, pitäisikö kyseinen projekti jäädyttää.

Yleensä silloin, kun investointeja tehdään muulla kuin omalla rahalla, puuttuu prosessista jotakin perustavanlaatuista. Toivottavasti tätä RR-terminaalihanketta valvovat elimet ovat tarkkana sen suhteen, että meillä on terminaalille käyttöä ja ettei se jo syntyessään ole terminaalivaiheessa.

Kaupungin taloudellinen tila sekä ovella kolkuttava taantuman uhka huomioiden olisi syytä tarkkaan harkita, pitäisikö kyseinen projekti jäädyttää. Mikäli meillä on tilauskantaa ja sopimuksia, joita emme voi nykyisellä kapasiteetilla täyttää, tai sellaisia ollaan tekemässä, voi asiaa toki tarkastella eri näkökulmasta. Tässä kohtaan olisi kuitenkin syytä tehdä panos-tuotos-tarkastelu hyvinkin kriittisesti.

Joni Mörk, Kouvola