Spede ja tasavallan presidentti

Julkaistu 9.12.2019 Uusi Suomi Puheenvuoro

Onko niin, että SDP:n johto haluaa nauraa olemattomaan partaansa suljettujen ovien takana ehdottaessaan henkilöitä hallitukseen ja puheenmieheksi. Tuntuu siltä, että SDP ja Keskusta viis veisaavat siitä mitä kentällä ajatellaan tai mikä edes vähäisimmälläkään eettisellä mittapuulla mitattuna olisi oikeudenmukaista. Haluavatko he tieten tahtoen mitata ja katsoa kuinka pitkälle kähminnällä pääsee, ennekuin kansan pinna katkeaa. Tällainen kähmitä sotii oikeudentajua vastaan.

Miten voi olla niin ja kansa hyväksyä sen, että eduskunnan puheenmiehistöön nimitetään henkilö, jonka luottamus on edellisessä tehtävässä mennyt, joka ei millään muotoa voi uskoa olevan puolueeton puolueensa puheenjohtajuuden tai ay-taustansa takia. Ja kaiken lisäksi samainen henkilö oli hetken aikaa valtakunnan tärkeimmässä tehtävässä operettikeisarina hallitusneuvotteluissa. Samalla SDP nostaa takaisin ministeriksi henkilön, joka ”pääministerin toimesta erotettiin”, joka epäonnistui ministerin tehtävässä ja lähti sairaslomalle. Ja kun se ei riitä, valtakunnan kahteen tärkeimpään tehtävään tullee kolmekymppiset naiset, joista toinen on ollut kaupan kassa ja toinen poliittinen avustaja. Kummatkin puhtaasti ammattipoliitikkoja. Ja vielä on Haavistogatekin käsittelemättä. Tämähän ei ole missään muualla mahdollista kuin Suomessa.

Mikäli Tasavallan presidentti nimittää tämän hallituskoalition ehdottamat henkilöt tehtäviinsä, saamme hallituksen, joka ei ole millään mittapuulla mitattuna tasa-arvoinen. Tasavallan presidentin olisi syytä vakavasti miettiä, tulisiko nimittämistä lykätä ja palauttaa prosessi uudelleen alkuun. Huolestuttavaa on edustuksellisen demokratian taantuma ja kansalaisten usko politiikkaan sekä järjestelmään.

Nämä kuitenkaan eivät ole se suurin haaste, vaan suurin haaste on tämän hallituskoalition harjoittama epäuskottava talouspolitiikka ja taivaanrannalla olevat tummat pilvet. Valitettavasti näillä ideologisilla ja näköalattomilla ajatuksilla, mitä tämä koalitio edustaa, saamme Suomen sosialistisen taantuman. Rahaa voi levittää kaikkialle, kun se ei ole omaa ja sitä saa pankkiautomaatista (valtiolta). Tämä on suoraan kuin sketsistä Spede ja naisen logiikka, atomivoimaa seinästä. https://www.youtube.com/watch?v=NKOOlaLjHc8