Suvereeni valtio ja Kontulan Anna

Julkaistu 14.1.2020 Uusi Suomi Puheenvuoro

Onko todellakin niin, että Suomalainen kansanedustaja on oikeutettu menemään toisen suvereenin ja kansanvälisesti tunnustetun maan alueelle ja rikkoa harkitusti ja tarkoituksenmukaisesti kyseisen maan määräyksiä ja lakeja? Kansanedustaja edustaa tehtävässään maata, valtiota ja kansalaisia. Kun olet kansanedustaja tai ministeri, olet sitä koko ajan 24h vrk. Edustat kansaa sekä valtiota ja siksi toiminta ja mielipiteet ovat koko ajan tämän periaatteen alaisia.

Haastattelun mukaan, Anna Kontulalla oli tarkoituksellisesti matkustanut Israeliin osoittamaan mieltään ja hänellä oli harkittu tarkoitus tunkeutua Gazaan! Li Anderssonin mukaan Kontulan toteuttama toiminta on linjassa puolueen arvojen kanssa. Ylioppilas Haavisto ulkoministerinä puolestaan puolustaa Kontulaa ja ilmaisee, että kansanedustajat ovat oikeutettuja ilmaisemaan mielipidettään ja heidän toimiinsa pitäisi liittyä koskemattomuus ja tehtävien kunnioittaminen.

Onko niin, että hallitus on hyväksynyt Kontulan linjan toimia ja onko Suomen valtion linja Israelin valtioon muuttunut? Onko niin, että on oikein ja hyväksyttävää lähteä toisen valtion alueella aiheuttamaan tarkoituksellisesti hämminkiä sekä rikkomaan kyseisen maan lakeja ja määräyksiä? Onko niin, että terroristien tukeminen on hyväksyttävää? Ovatko nämä Suomen nykyisen hallituksen linjauksia?

Hallitus nurin ja uudet vaalit vähän äkkiä!