Typeryyden ilmentymää

Julkaistu 20.12.2019 Uusi suomi Puheenvuoro

Ministerien ja hallituksen ei nykyään tarvitse vastata opposition ja sitä kautta kansan esittämiin kysymyksiin. Vaikka ”keskustelut” eduskunnassa kestävät aamuyölle, ei yksikertaisempaankaan kysymykseen saada hallituksen edustajilta vastausta. Puhutaan vain ympäripyöreätä ihmisen ruuansulatuksen jätettä. Tämähän tarkoittaa sitä, että

  1. Ei haluta ottaa vastuuta mistään ja piiloudutaan toisten selän, kun ei tee tai sano mitään, ei tee virhettäkään.
  2. Ei ole oikeita keinoja toteuttaa kansantaloudellisesti kestäviä toimenpiteitä esimerkiksi valtion talouden tai työllisyyden parantamiseksi.
  3. Ennen vaaleja luvattuja asioita ei pystytä eikä tarvitse täyttää.
  4. Viivytellään ja odotetaan ihmettä.

Valtion tai kaupungin/kunnan talous ei ole uskon tai ismin asia, se on oikeiden investointien ja päätösten asia, se on luottamuksen ja johtajuuden asia.

Valtionvarainministeri Kulmunilta kysyttäessä, ei hänellä ollut mitään keinoa työllisyyden parantamiseksi ja samoin oli asia tänä aamuna työministerin Haataisen osalta. Työryhmät ovat miettineet ja selvittäneet koko syksyn keinoja ja kuitenkaan yhtään ratkaisua ei ole kerrottu tai toimenpiteitä aloitettu. Hallituksen tavoite luoda 75% työllisyys on unen näköä, muuta kuin tilastokikkailulla. Meiltä on pelkästään syksyn aikana vähentynyt 5000 työpaikkaa ja lisää on luvassa. Kunnat ja kaupungit lomauttava ja joutuvat miettimään henkilöstösäästöjä. Teollisuuden tilauskanta on haasteellinen. Koko nykyinen hallitusohjelma pohjautuu työllisyyteen, ja ennen kaikkea työllisyyteen, jonka tulisi tuottaa lisäarvoa kansantaloudelle. Tämä hallitusohjelma ja budjetti ei tule näin tekemään.

Ammumme koko ajan itseämme nilkkaan ja sahaamme oksaa jolla istumme. Kuka järkevä investoija haluaa sitoa pääomiaan maahan, jossa poliittinen lakkoilu (on muuten laitonta monissa maissa) on arkipäivää ja aiheuttaa satojen miljoonien tappioita tämänkin syksyn aikana. Kuka järkevä investoija haluaa sitoa pääomiaan maahan, jossa työntekijäkustannukset ovat huippuluokkaa. Kuka järkevä investoija haluaa sitoa pääomiaan maahan, kun lakiteitse ja maailman tiukimmalla lainsäädännöllä vaikeutetaan investointeja, kuten Finnpulp Kuopion biotuotetehtaan tapaus, jonka perustaminen pysähtyi korkeimman hallinto-oikeuden (KHO) päätöksellä. Siinä meni taas tuhansia työpaikkoja kaivosta alas. Kuka järkevä investoija haluaa sitoa pääomiaan maahan, jossa nykyinen idealistinen vihervasemmistolainen politiikka tuo epävarmuuden tulevaisuudesta. Haasteena on vielä meidän sijaintimme maailman kartalla ja sitä kautta syntyvät logistiset kustannukset.

Ulkopuolisten sijoittajien ja valtion investoinnit ovat ainoa keino kasvattaa valtion taloutta. Tämä sama asia koskee myös kaupunkeja ja kuntia. Kaikki vasemmistolaissosialistiset ismit tasa-arvosta ja eriarvoisuuden vähentämisestä ovat pilvilinnoja, jotka eivät voi toteutua, jos talous ei ole kunnossa. Yritetäänkö tässä väkisin luoda sosialismin maahamme, ilman talouden kestävyyttä. Pitäisi muistaa, että sosialismi ei ole toiminut vielä kertaakaan missään päin maailmaa. Ensin pitää auttaa itseään, luoda kestävä perusta ja vasta sitten voi auttaa muita.

Tämä hallitus kasvattaa alijäämä miljardeilla, ottaa lisää velkaa, myy kansalaisten yhteistä omaisuutta kertaluontoisten kulujen kattamiseksi. Tämä hallitus lahjoittaa vastikeetonta rahaa, enemmän kuin koskaan, niin ulospäin kuin sisäisestikin. Tämä on täysin rikollista touhua. Mitä meillä on kohta enää jäljellä jälkipolvillemme, niille lapsille, jotka eivät ole vielä edes syntyneetkään? Plaaplaaplaa tulevaisuusinvestointeja hallitusta siteeraen, höpöhöpö.

Albert Einsteinin sanoin ”On kaksi ääretöntä, maailmankaikkeus sekä ihmisen typeryys ja ensimmäisestä en ole varma”.

Kaikesta huolimatta hyvää ja rauhallista joulun aikaa niin poliitikoille kuin kansalaisille.